Genel Paylaşım Forumu     forum  

Go Back   Genel Paylaşım Forumu > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 29 January 2009, 19:48
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar:
Standart Pİsİ Balik Çorbasi

Malzemesi:
1/2 kg. pisi balığı
1,5 kg.
kefal veya başka beyaz etli balık
2 bardak balık suyu
3 kahve kaşığı tuz
2 kahve kaşığı kara
biber
4 adet
patates
1
soğan
4 su bardağı
domates
1 kahve kaşığı kekik
2 defne yaprağı
1 kahve kaşığı tobasco,
1
limonunun suyu,
70 gr. tereyağı.

Hazırlanışı:
Balıkların içlerini temizledikten sonra derilerini ve kılçıklarını çıkartın. Balık etlerini iri parçalar halinde kesin. Balık deri ve kılçıklarını 3 bardak suyla bir tencereye koyup ağır ateşte kaynatın ve su iki bardağa inene kadar da kaynatmaya devam edin. Suyu süzüp alın. Bu balık suyundan yararlanacaksınız. Balıkları yıkayıp sularını süzün. Büyük bir tencereye
koyun. Üstlerine tuz ve karabiberi ekin. Dört patatesi soyarak küçük parçalar halinde kesin. Patatesleri balığın üstüne koyun. Büyük soğanı soyun ve çok ince doğrayın. Soğan dilimlerini patateslerin üstüne koyun. Bunun üzerine kabukları çıkarılmış, iri kesilmiş olgun domatesleri ilave edin. Defne, kekik ve tobascoyu da katın. İki bardak balık suyunu da tencereye dökün. Önce bir taşım kaynatın ve sonra ağır ateşte iki saat pişirin. Servis yapacağınız zaman limonun suyunu ilave edin sonra da tereyağını katın. Bu erir erimez çorbayı kaseye alarak sorfaya götürün.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:12


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.