Malzemesi
1 kiloluk Kefal Balığı
1 büyük baş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 küçük kırmızı pancar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
7 bardak su
Tuz
Kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 demet maydanoz
BALIK TERBİYESİ İÇİN
1 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2-3 adet defne yaprağı
ÇORBA TERBİYESİ İÇİN
3 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarısı
Yarım bardak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Ayıklanmış ve temizlenmiş balığın filetosunu çıkartın. Kafasını yıkayıp saklayın. Terbiyesi için cam, ya da porselen bir kapta, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], zeytinyağı, tuz, kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], çok ince kıyılmış [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabuğu rendesi ve defne yapraklarını karıştırıp, filetoları bu karışıma yatırın.
Soğan, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve kırmızı pancarı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Bir tencerede, zeytinyağı ile, 1 kaşık tereyağını ısıtarak, sebzeleri üzerine ilave edip, yavaşça karıştırın. Sebzelerin yumuşamasını sağlayın. Unu ekleyerek, 1-2 dakika karıştırın.
6-7 bardak su koyup, tuz ve kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] katarak, balığın başıyla birlikte harlı ateşle 15-20 dakika kaynatın. Karışımı, ince delikli süzgeçten geçirin. Süzülen balık suyunu, birkaç bardak sıcak su ilave ederek 4-5 dakika daha kaynatın.
Terbiye olarak hazırladığınız kısmı süzüp daha küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarıları, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve birkaç çorba kaşığı suyla çırpın ve sıcak çorbaya azar dzar yedirin.
Üzerine, ince kıyılmış maydanoz serpin ve isterseniz kızarmış ekmekle servis yapın.
1 kiloluk Kefal Balığı
1 büyük baş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 küçük kırmızı pancar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
7 bardak su
Tuz
Kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 demet maydanoz
BALIK TERBİYESİ İÇİN
1 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2-3 adet defne yaprağı
ÇORBA TERBİYESİ İÇİN
3 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarısı
Yarım bardak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Ayıklanmış ve temizlenmiş balığın filetosunu çıkartın. Kafasını yıkayıp saklayın. Terbiyesi için cam, ya da porselen bir kapta, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], zeytinyağı, tuz, kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], çok ince kıyılmış [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabuğu rendesi ve defne yapraklarını karıştırıp, filetoları bu karışıma yatırın.
Soğan, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve kırmızı pancarı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Bir tencerede, zeytinyağı ile, 1 kaşık tereyağını ısıtarak, sebzeleri üzerine ilave edip, yavaşça karıştırın. Sebzelerin yumuşamasını sağlayın. Unu ekleyerek, 1-2 dakika karıştırın.
6-7 bardak su koyup, tuz ve kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] katarak, balığın başıyla birlikte harlı ateşle 15-20 dakika kaynatın. Karışımı, ince delikli süzgeçten geçirin. Süzülen balık suyunu, birkaç bardak sıcak su ilave ederek 4-5 dakika daha kaynatın.
Terbiye olarak hazırladığınız kısmı süzüp daha küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarıları, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve birkaç çorba kaşığı suyla çırpın ve sıcak çorbaya azar dzar yedirin.
Üzerine, ince kıyılmış maydanoz serpin ve isterseniz kızarmış ekmekle servis yapın.