Malzemesi:
250 gr. ekmek
100 gr. tereyağı veya margarin
150 gr. gravyer [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]i
4 adet büyük boy [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
3 çorba kaşığı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salçası
1 litre su
tuz
Hazırlanışı:
1 cm. kalınlığında kesilmiş olan ekmek dilimlerini kızartın. Soğutun ve üzerine tereyağı veya margarin sürün. Az miktarda tereyağını bir kenara ayırın. Tereyağının üzerine rendelenmiş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] serpin. Soyulmuş ve ince halkalar halinde kesilmiş olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları kalan yağda kızdırın. Üzerine tereyağı ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürülmüş olan ekmekleri y[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]n bir tencereye bir tabaka halinde dizin. Soğanın üçte birini üzerine yayın. Ekmekten bir tabaka daha dizin. Bunun üzerine de 2 çorba kaşığı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salçası yayın. Bütün malzemeyi böyle kat kat yayın. Tencerenin üzerine kaynar suyu dökerek tencereyi fırına [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve 1 saat kadar 170 derecelik fırında pişirin.
250 gr. ekmek
100 gr. tereyağı veya margarin
150 gr. gravyer [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]i
4 adet büyük boy [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
3 çorba kaşığı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salçası
1 litre su
tuz
Hazırlanışı:
1 cm. kalınlığında kesilmiş olan ekmek dilimlerini kızartın. Soğutun ve üzerine tereyağı veya margarin sürün. Az miktarda tereyağını bir kenara ayırın. Tereyağının üzerine rendelenmiş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] serpin. Soyulmuş ve ince halkalar halinde kesilmiş olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları kalan yağda kızdırın. Üzerine tereyağı ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürülmüş olan ekmekleri y[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]n bir tencereye bir tabaka halinde dizin. Soğanın üçte birini üzerine yayın. Ekmekten bir tabaka daha dizin. Bunun üzerine de 2 çorba kaşığı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salçası yayın. Bütün malzemeyi böyle kat kat yayın. Tencerenin üzerine kaynar suyu dökerek tencereyi fırına [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve 1 saat kadar 170 derecelik fırında pişirin.