Domatesli Soğanlı Kabak Sote
=MALZEMELER=
600 g kabak (iki uçları kesilmiş)
1 iri domates (kabuğu soyulmuş
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
6 arpacık soğanı (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
=HAZIRLANIŞI=
Domatesleri kesme tahtası üstüne koyup keskin bir bıçakla 2'ye keserek çekirdeklerini temizleyin ve 05 cm eninde dilimleyerek bir kenara bırakın.
Kabakları önce 5 cm uzunlamasına parçalara kesip sonra her parçayı uzunlamasına 6 eşit parçaya kesin.
Zeytinyağını bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca kabak parçalarını koyup tavayı sık sık sallayarak kabakları 5 dakika pişirin. Tuzu ve karabiberi serpip arpacık soğanı dilimlerini ekledikten sonra sık sık altüst ederek karışımı 3 dakika pişirin. Domates parçalan maydanozlar ve limon suyunu ekleyip 4 dakika pişirdikten sonra tavayı ateşten alın ve domatesli - soğanlı kabak soteyi bir çorba kâsesine aktararak servis yapın.
=MALZEMELER=
600 g kabak (iki uçları kesilmiş)
1 iri domates (kabuğu soyulmuş
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
6 arpacık soğanı (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
=HAZIRLANIŞI=
Domatesleri kesme tahtası üstüne koyup keskin bir bıçakla 2'ye keserek çekirdeklerini temizleyin ve 05 cm eninde dilimleyerek bir kenara bırakın.
Kabakları önce 5 cm uzunlamasına parçalara kesip sonra her parçayı uzunlamasına 6 eşit parçaya kesin.
Zeytinyağını bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca kabak parçalarını koyup tavayı sık sık sallayarak kabakları 5 dakika pişirin. Tuzu ve karabiberi serpip arpacık soğanı dilimlerini ekledikten sonra sık sık altüst ederek karışımı 3 dakika pişirin. Domates parçalan maydanozlar ve limon suyunu ekleyip 4 dakika pişirdikten sonra tavayı ateşten alın ve domatesli - soğanlı kabak soteyi bir çorba kâsesine aktararak servis yapın.