PATATES ŞATO
=MALZEMELER=
(5 kişilik)
1 kg patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
=HAZIRLANIŞI =
Patateslerin küçüklerini dörde orta boylarını altıya ve en büyüklerini de sekize bölün. Kabuklarını soyun. Köşeli kısımlarını keserek düzeltin. Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalı. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp süzdürün. Bir tepsiye koyun üzerine sıvı yağını koyun tuzu serpip ortadan daha hızlı fırında yumuşak hale gelinceye kadar 9 dakika pişirin. Pişerken zaman zaman bir palet yardımıyla patatesleri alt üst çevirin. Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika soteleyin öyle servis edin.
=MALZEMELER=
(5 kişilik)
1 kg patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
=HAZIRLANIŞI =
Patateslerin küçüklerini dörde orta boylarını altıya ve en büyüklerini de sekize bölün. Kabuklarını soyun. Köşeli kısımlarını keserek düzeltin. Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalı. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp süzdürün. Bir tepsiye koyun üzerine sıvı yağını koyun tuzu serpip ortadan daha hızlı fırında yumuşak hale gelinceye kadar 9 dakika pişirin. Pişerken zaman zaman bir palet yardımıyla patatesleri alt üst çevirin. Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika soteleyin öyle servis edin.