Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 7 February 2009, 12:38
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Tartolet





Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 bardak un
Tuz

Yemeğin Tarifi
Yumurta sarısı, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabının içinde karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Tartolet kalıplarını, kağıt peçetenin ucuyla yağlayın. Zeytinden büyük parçalar kopartıp, kalıpların içine yerleştirin. Isıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Zeytin Ezmeli Tartolet: Tartoletin içine zeytin ezmesi sürün. Mısır turşusuyla süsleyin.

Patlıcanlı Tartolet: Közlenmiş patlıcanı doldurup, kapari ve biberiyeyle süsleyin.

Peynirli Tartolet: Krem peyniri, hardalla karıştırın. İçine yerleştirin.

Havyarlı Tartolet: Haşlanmış yumurtanın beyazını, mayonez ve ketçapla karıştırıp, püre haline getirin. Tartolete doldurup, havyarla süsleyin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:45


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.