Standart Fırında Sebzeli Kuzu Budu #1
Root Administrator  
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alt 12 October 2009, 13:23
Alıntı ile Cevapla
Fırında Sebzeli Kuzu Budu
Malzemeler:

1 kg. kuzu budu
2 çorba kaşigi margarin
5 su bardagı su
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
4 adet arpacık sogan
1 baş sarımısak
1 kg. brüksel lahana
12 adet mantar
3 adet kereviz yapragı
Tuz, nane, karabiber

Sos için:

2 çorba kaşıgı salça
1 çorba kaşıgı yogurt
1 çorba kaşıgı margarin

Yapilisi:

Kuzu budunu temizleyin. İnce bir bıçakla budun üzerinde açacagınız minik deliklere soyulmuş sarımısak dişlerini ve karabiberleri yerleştirin. Derin bir tencereye 5 bardak su koyun. Kuzu budunu ve soyulmuş sebzeleri ekleyin. Et yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın. Sebzeler hafifçe yumuşayınca teker teker süzerek kenara alın. ( Lahana ve patatesler havuçlardan önce pişer. Bunun için sık sık kontrol edilmeli.)

Pişen budu fırın tepsisine yerleştirin. Yogurt, yag ve salçayı bir kapta beraberce karıştırın. Karışımı budun üzerine sürün. Etrafına lahana dışındaki sebzeleri dizin. Tencerede kalan suyu süzerek tepsiye aktarın. Eti orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Sebzelerin her iki tarafının da kızarması için ara sıra çevirin. Kızaran kuzu budunu servis tepsisine alin. Mantarları hafif yumuşak olan lahanalarla beraber iki kaşık margarinle bir tavada 5 dakika kavurun. Kavrulan lahana ve mantarları et etrafına dizerek servise sunun


Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
Yorgun Yürek
Dünyadan Haberler
0
31 March 2009 08:18
haktan
Bunları biliyor muydunuz ?
0
12 February 2009 13:50
eLanuR
Haberler
0
18 November 2008 17:20
Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

Saat: 13:01