Standart Sakallı Poğaça #1
Root Administrator  
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alt 12 October 2009, 14:02
Alıntı ile Cevapla
1 yumurtanın akı

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru (instant) maya

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

aldığı kadar un

harcı için:

ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir

ince kıyılmış maydanoz

üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı



Tarifin Hazırlanışı

1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın.

Afiyet Olsun


Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
Yorgun Yürek
Güzel Evim (Dekorasyon)
0
11 April 2009 09:53
eLanuR
Hamilelik Dönemi
0
6 December 2008 12:53
Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

Saat: 13:01