Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Türkiye Tatil Yerleri ve Hoteller (https://seversintabi.com/turkiye-tatil-yerleri-ve-hoteller/)
-   -   Kaplıcalarımız (https://seversintabi.com/turkiye-tatil-yerleri-ve-hoteller/51764-kaplicalarimiz.html)

AlpikE 23 April 2009 04:58

Kaplıcalarımız
 
Ayaş İçmece ve Kaplıcaları

Bulunduğu yer : Ankara
Su sıcaklığı :51°C
Ankara’ya 83 km. uzaklıktadır. Ayaş-Beypazarı asfaltına 23km.lik bölümden sonra, sağa sapılan 3 km.lik asfalt yol, sizi etrafını küçük tepelerin çevirdiği ve ağaçların gölgelediği kaplıcaya ulaştırır.

Etilerden günümüze, çok eski bir tarihe uzanan Ayaş şifalı sularına, mevsim boyu insanlar dolar taşar. Önceden yer ayırtılmadan gidilirse, yer bulmadan dönme riski doğabilir. Modern konaklama tesisleri ile donatılmıştır. Kadın ve erkeklere ayrılmış havuzları vardır. Ayaş Kaplıcalarının ve İçmelerinin en büyük özelliği, bu suların hem içme, hem de banyo olarak kullanılmasıdır. İçimi çok rahat ve kolaydır. Suların sıcak oluşu içimini kolaylaştırır. Mideye ağır gelmez.

Yerin merkezinden gelen bu suların, hazmettirici, müsil ve idrar verici etkileri vardır. Aç karnına içilirse, midenin faliyetini artırır. Fazla içilirse, karaciğerin görevini düzenler. İç organlarda birikmiş iltihap kolestrin tortularını temizler...

Yerleşmiş bir geleneğe göre, kaplıcada üç gün kalınır. Alınan banyolar ve içilen sular sayesinde, yörede söylenen bir deyimle, “insan yeniden zindelik kazanıp, içi dışı kalaylanmış kap gibi temiz olarak döner..”

İçme ile birlikte banyo tedavisi , karaciğer hastalıklarında, safra yolları rahatsızlıklarında, bağırsak, mide ve kadın hastalıklarında, şişmanlıkta, müzmin kabızlıkta ve hemoroitlerde, romatizmal hastalıklarda, gutlarda üstün şifalar sağlar.

Ayaş kaplıca sularını, bilimsel açıdan inceleyen otoriteler, bu suların yalnız ülkemizde değil, bütün Ortadoğu’da bulunmayısan, çok üstün değerli şifa kaynağı olduğunu belirtmişlerdir. Kaplıca ve İçmeceler, 1935’ten bu yana özel bir şirketin yönetiminde hizmetini sürdürmektedir.

AlpikE 23 April 2009 04:59

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Naşa KaplıcasıBulunduğu yer : Kütahya
Su sıcaklığı :52°C
Simav İlçesi’ne 7 km. uzaklıktaki Naşa Köyü’ndedir. Sular bir sazlık içinden kaynar. Yaklaşık 30 kilometrekarelik bir çamur alanı oluşturur.

Romatizma, tansiyon düşürme, kırık çıkık durumlarında büyük fayda sağlar.


AlpikE 23 April 2009 04:59

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Sağlarca (Billuris) Kaplıcası

Bulunduğu yer : Siirt
Su sıcaklığı :34°C
Siirt il merkezine 17 km. uzaklıkta, Boton Çayı kıyısında Billuris Köyü’ndedir. Bir mağara içinde kaynar. Mağarada büyük bir havuz vardır. Mağaranın tavanı, yüksek kubbe şeklinde oyulmuştur.

Kalsiyum sülfatlı bir sudur. Ayrıca kükürt içerir. Romatizma, nevrit, çocuk felçleri ve solunum yolları hastalıklarında önerilir.


AlpikE 23 April 2009 05:00

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Sarıkaya Kaplıcası

Bulunduğu yer : Yozgat
Su sıcaklığı :47°C
Sarıkaya İlçesi’ndedir. İlçe Yozgat İli’ne 99 km. uzaklıktadır. Denizden 1100 m. yüksekliktedir. Ağaçlık bir bölgede bulunur. Toprak alkali, bikarbonatlı, radyoaktif, demir birleşimi sudur. Romatizma, dolaşım bozuklukları ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Konaklama tesisleri yeterli düzeydedir.


AlpikE 23 April 2009 05:00

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kepekler Kaplıcası
Bulunduğu yer : Balıkesir
Su sıcaklığı :54°C
Susurluk ilçesi, Kepekler Köyü’ndedir. Susurluk-Bandırma tren yolu buradan geçer. Yaklaşık 200 dönümlük bir alanda yer alan sular, büyük bir çamur tabakası oluşturur. Bu çamur yirmi kaplıca suyunun kuvvetindedir denilebilir. Uluslar arası literatürde bu çamura “Moor” denir. Dünyanın en şifalı çamuru olduğunda uzmanlar ortak görüşe varmışlardır. Çamur, taze toprak kokusu verir. Suyun litresinde çok yüksek radyoaktivite bulunduğundan, bu yönüyle ülkemizin doğal sıcak çamurlu, en üstün kaplıcası sayılır. Büyük bir hamamı ve havuzu vardır.

Radyoaktiviteli çamur uygulamaları kırık çıkıktan sonraki hareketsizliklerde, kadın hastalıklarında, çocuk felçlerinde, sinirlilik durumlarında çok yararlı sonuçlar verir. Yaz ayları boyunca açıktır. Bandırma iskelesine 30 km. uzaklıktadır.

AlpikE 23 April 2009 05:01

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Armutlu Kaplıcaları
Bulunduğu yer : Bursa
Su sıcaklığı :59°C
Gemlik ilçesine bağlı, Armutlu bucağına 5 km. uzaklıkta, yeşillikler içinde, Bozburun denilen bir yerdedir. Bizans döneminden bu yana bilinir. Yalova-Kaplıca arası, kara yolu ile birbuçuk saattir. Belirli saatlerde otobüs seferleri vardır.

Kubbeli bir hamamı, kadın ve erkeklere ayrı bölüm halinde hizmet verir. Ayrıca turistik oteller ve belediye bünyesinde işletilen çeşitli kalitede konaklama tesisleri bulunur. Turistik otel yıl boyunca açıktır.

Armutlu Kaplıcası, ülkemizdeki kaplıcalar içinde, en yüksek radyoaktivitesi olan kaplıcadır. Kaynak sular bir fay çizgisi boyunca çıkar.

Sular, kimyasal ayrıma göre, bikarbonat sülfatlı, klorürlü, karbondioksitlidir. Marmara Bölgesi zengin sularındandır. Romatizma, sindirimyolları, kalp, damar ve kadın hastalıklarında etkin şifa kaynağıdır.

Armutlu Kaplıcaları, Yalova-Armutlu karayoluna bağlantılı olarak, ulaşım kolaylığı yönünden, bunun yanısıra, kentin gürültülerinden uzak, serin çam kokuları arasında, hem kaplıca kürü, hem de, dinlenme gereksinimi için ideal bir yerdir.

Armutlu Kaplıcaları’nda 1983'ten bu yana hizmet veren turistik Erdilli Tesisleri Termal Oteli 36 oda, 80 yataklıdır. Her odada telefon müzik, duş bulunmaktadır.

AlpikE 23 April 2009 05:02

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Hamamyağı (Ladik) Kaplıcası


Bulunduğu yer : Samsun
Su sıcaklığı :36°C
Ladik ve Havza ilçelerine 12 km. uzaklıktadır. Romalılar döneminden beri bilinen ve işletilen bir kaplıcadır.

Kaplıcanın bulunduğu yer, ağaçlık bir bölgedir. Bu alanın birçok yerinde sıcak sular kaynar.

Sinir sistemi bozukluklarına, çocuk felçlerine, kadın hastalıkarına ve romatizmaya iyi gelir.

Yaz ayları boyunca açıktır. Oteli ve lokantası vardır
.

AlpikE 23 April 2009 05:02

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Höyük-Köşk Kaplıcası


Bulunduğu yer : Konya
Su sıcaklığı :35°C
Beyşehir ilçesine bağlı, Köşk Köyü yakınındadır. İki yerden fışkırarak çıkan sular, büyük kubbeli bir hamamın havuzunda toplanır. Kaplıca, Selçukulular döneminden kalmadır. Eşrefoğlu yaptırmıştır. Çevre halkı çok ilgi duyar.

Nevrit, çocuk felçleri ve böbrek rahatsızlıklarında etkilidir.

AlpikE 23 April 2009 05:03

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Beke Kaplıcaları (Figani)


Bulunduğu yer : Çorum
Su sıcaklığı :35°C
Mecitözü ilçesi, Figani Köyü’ndedir. Mecitözü’ne 16 km., Çorum'a da 48 km. uzaklıktadır. Hititler ve Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar dönemlerinde işletilmiştir.

Bikarbonatlı, sodyumlu sulardandır. Mide, bağırsak, böbrek rahatsızlıkları ve kalp hastalıkları için etkin şifa verir.

AlpikE 23 April 2009 05:04

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Zümrüt Kaplıcaları

Bulunduğu yer : Hakkari
Su sıcaklığı :35°C
Beytüşebap’a 4 km. uzaklıktadır. Bileşiminde kükürt vardır. Saniyede bir litre kaynar. Hakkari’ye 136 km. uzaklıktadır. Romatizma, kalp yetmezliği ve kadın hastalıklarında etkilidir. Ayrıca kısırlığı giderici etkisi olduğuda söylenir.

Banyolu konaklama tesisleri vardır.


Sazlık Köyü Kükürtlü Kaplıcası
Bulunduğu yer : Aydın
Su sıcaklığı :34°C
Söke ilçesine 9 km. uzakta, Söke-Ortaklar yolu üzerindedir. Granit kayaların kapladığı bir düzlükten kaynar. Suları oldukça boldur. Kükürt kokusu uzaklardan duyulur . Ayrıca serbest CO2 gazının bulunuşu, sıcaklığın 33,5 derece oluşu, bu kaplıcaya üstün değer kazandırır.

Kalp romatizmasından muzdarip olanların, romatizmalıların tedavileri için, ideal bir şifa kaynağıdır. Ayrıca içme olarak da fayda sağlar.

AlpikE 23 April 2009 05:05

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Dutlu Kaplıcası
Bulunduğu yer : Ankara
Su sıcaklığı :45°C
Ankara’ya 85 km. uzaklıkta, Ankara-Beypazarı yolu üzerindedir. Yüksek debili (suyun, saniyedeki verimi) sulardandır. Banyo ve içme olarak kullanılır. Romatizma, cilt, dolaşım bozuklukları, kalp, sinir sistemi ve kadın hastalıklarında şifalıdır.

AlpikE 23 April 2009 05:06

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Karadikmen Kaplıcası
Bulunduğu yer : Yozgat
Su sıcaklığı :41°C
Akdağmadeni İlçesi, Karadikmen Köyü’ndedir. Bir hamamı ve havuzu vardır. Sodyum sülfatlı sulardandır.

İçilirse müshil etkisi yapar. Karaciğer, safra yolları ve bağırsak bozukluklarıyla, romatizma hastalıklarında çamur banyosu çok iyi sonuç verir.

AlpikE 23 April 2009 05:07

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Aksaz Kaplıcaları
Bulunduğu yer : Uşak
Su sıcaklığı :39°C
Ulubey İlçesi’ne 25 km. uzaklıktadır. Çamlık bir bölgede bulunur. Sular, Aksa Çayı kenarında büyük bir granit kayadan çıkar. 5 kaynak vardır. Eski bir kaplıcadır. Sodyum ve kalsiyum bikarbonatlı bir sudur.

İçmesinden karaciğer ve safra yolları hastalıkları, banyosundan da romatizma ve nevralji, kadın hastalıklarından şikayetçi olanlar yarar görür.

AlpikE 23 April 2009 05:08

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Bağın Kaplıcası

Bulunduğu yer : Tunceli
Su sıcaklığı :39°C
Malazgirt İlçesi’ne 20 km. uzaklıkta Bağın (Dedebağ) Köyü’ndedir. Bir dere kenarından kaynar. Derenin öbür yamacında da”Kolan Ilıcası” vardır. Sular birkaç yerden fışkırır. Üzerinde konaklama tesisi yoktur. Sülfat ve klorürlü bir sudur.

Suları kaynaktan çıktığı gibi banyo yapabilecek sıcaklıkta olduğu için, bütün özelleklerinden olduğu gibi faydalanılır. Romatizma, nevralji ve kadın rahatsızlıklarının tedavisinde çok iyi sonuç verir.

AlpikE 23 April 2009 05:08

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Boyabat Kaplıcası

Bulunduğu yer : Sinop
Su sıcaklığı :22°C
Boyabat İlçesi’ndedir. Romatizma ve kadın hastalıklarına iyi gelir.


AlpikE 23 April 2009 05:09

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Havza Kaplıcaları


Bulunduğu yer : Samsun
Su sıcaklığı :55°C
Havza İlçesi, kent merkezindedir. Üç kaynaktan çıkan sular üzerinde Büyük Hamam, Küçük Hamam ve Maarif Hamamı adıyla üç kaplıca bulunur.

Havza Kaplıcaları, Bizans dönemi kaplıcalarındandır. Ancak zamanla kullanılabilecek durumlarını yitirmiş ve Selçuklular’ın yeni bir eseri olarak hizmete girmiştir.

Havza Kaplıcaları’nın radyoaktivitesi yüksektir. Sodyumbikarbonatlı, madeni az sulardandır. Her çeşit romatizma, nevralji, kırık-çıkık, kadın hastalıklarında etkilidir. Cilt ve böbrek hastalıklarında da faydalı, ülkemizin ünlü bir şifa merkezidir. Modern konaklama tesisleriyle, yıl boyunca hizmetini sürdürmektedir.


AlpikE 23 April 2009 05:09

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Ayder (Çamlıhemşin) Kaplıcası
Bulunduğu yer : Rize
Su sıcaklığı :33°C
Kaşkar Dağları’nın yamaçlarındadır. Çamlıhemşin İlçesi’ne 18 km. uzaklıktadır. Sodyum sülfatlı sulardandır. Böbrek, bağırsak ve mide hastalıklarıyla, romatizmaya şifalıdır.


AlpikE 23 April 2009 05:10

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kocapınar Suyu ve Çamuru


Bulunduğu yer : Niğde
Su sıcaklığı :27°C
İl merkezine 2 km. uzaklıkta Bor yolu üzerindedir. Birçok yerden kaynar. Çok uzaklardan kükürt kokar. Kalsiyum sülfatlı bir sudur. Ayrıca içinde bromür bulunur. Çamuru hasta yerlere sürülür. Koklanma ile solunum yolları hastalarında, banyosu ile kalbinden rahatsız romatizmalılarda, faydalı sonuç alınır.


AlpikE 23 April 2009 05:11

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kozaklı (Kozoğlu) Kaplıcaları


Bulunduğu yer : Nevşehir
Su sıcaklığı :65°C
Kozaklı İlçesi’ne bağlı, Kozoğlu Köyü’ndedir. Nevşehir’e 10 km. uzaklıktadır. Bir yerden kaynayan su, havuzu bulunan bir hamama akar. Eski Kozoğlu Hamamı yıkık görünümdedir. Ancak çevrede turistik oteller vardır.

Suyun içinde en çok, sodyum bikarbonat ve sülfat bulunur. Ülkemizin radyoaktivitesi bakımından en yüksek kaplıcalarındandır. Romatizma, nevralji ve kadın hasatlıklarında büyük şifa sağlar.


AlpikE 23 April 2009 05:12

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kurşunlu Kaplıcaları


Bulunduğu yer : Manisa
Su sıcaklığı :48°C
Salihli ilçesine 6 km. uzaklıkta Kurşunlu mevkiindedir. Sular, etrafı çevrili bir alanda bir çok yerden kaynar. Batı Anadolu’nun önemli şifa merkezlerinden biridir. Denizden yüksekliği 100 m’dir. Suyunun bol ve yerinin çok güzel oluşu, her yıl buraya binlerce insanın gelmesini sağlar. Şifalı suyu, Yörük Mehmet Ağa adındaki bir kişi tarafından bulunmuş, Osmanlılar döneminde çalıştırılmış, günümüzde ise Salihli Belediyesi yönetiminde hizmetini sürdüre gelmiştir.

Romatizma, cilt, böbrek, karaciğer, damar sertliği, solunum yolları hastalıklarında içme ve banyo kürü olarak büyük fayda sağlar. Modern oteli ve pansiyonları bulunur. Sezon süresince devamlı geliş-gidiş kolaylığı vardır.


AlpikE 23 April 2009 05:12

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Dereli Kaplıcası


Bulunduğu yer : Kütahya
Su sıcaklığı :41°C
Emet İlçe’sinin 27 km. kuzeyindedir. Sular, etrafı çam ve meşe ormanlarıyla kaplı bir dere içinden kaynar.

Suyu içilir. Banyosundan romatizma, nevralji ve kadın rahatsızlıklarından şikayetçi olan hastalar fayda görür.

AlpikE 23 April 2009 05:13

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Yoncalı Kaplıcaları ve Çamuru (Dübecikler)


Bulunduğu yer : Kütahya
Su sıcaklığı :40°C
Kütahya il merkezine 16 km. uzaklıkta, Kütahya-Tavşanlı tren yolu yakınındır. Yaklaşık 1 kilometrekarelik alanda yer yer sular kaynar. Üzerinde eski hamamlar, Selçuklular dönemi yapıtlarındandır. Yoncalı Kaplıcaları’nın asıl şöhreti çamurundandır. Yer yer kaynayan sular, hamamların biraz ötesinde geniş bir bataklık oluşturmuştur. Bu, bir havuz biçimindedir. Killi yapışkan madeni bir çamurdur. Bataklığın çevresi koruma altına alınmıştır. Çamur içinden de sıcak sular kaynar, radyoaktivitesi çok yüksektir.

Yoncalı Kaplıca suları, bikarbonatlı, sülfatlı, mağnezyumlu, kalsiyumulu sulardandır. Banyo ve içme, ayrıca çamur banyosu olarak yararlanılır. Romatizma, böbrek , karaciğer, bağırsak ve kadın hastalıklarında çok faydalıdır.


AlpikE 23 April 2009 05:14

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Balaban İçmesi


Bulunduğu yer : Malatya
Su sıcaklığı :°C
Darende İlçesi’ne bağlı Balaban Köyü’ndedir. Malatya-Kayseri karayolu üzerinde bulunur. Kabızlık, şeker hastalığı, astım, böbrek, karaciğer ve safra yolları rahatsızlıklarına iyi gelir. Çamur banyosu, cilt ve romatizma hastalarına şifalıdır.


AlpikE 23 April 2009 05:14

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Hamamköyü Kaplıcaları


Bulunduğu yer : Kütahya
Su sıcaklığı :51°C
Emet İlçesi’ne 20 km. uzaklıkta, Hamamköyü’ndedir. Çevresi meşe ve çam ağaçları ile kaplıdır. Sularda en çok kalsiyum bikarbonat ve sülfat bulunur.

Romatizma, nevralji ve kadın hastalıklarına iyi gelir.


AlpikE 23 April 2009 05:15

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Terme Kaplıcaları

Bulunduğu yer : Kırklareli
Su sıcaklığı :40°C
İl merkezinin güneyindedir. 15-20 metre yükseklikte bir sırttan kaynar. Çatlakların içinden gelen suların içindeki kalsiyum bikarbonat tuzları çökerek, devamlı yükselen bu tepeyi oluşturmuştur. Şimdi sular sondajlarla, daha bol bir halde tepe üstüne çıkacak kudreti yitirmiş olup, düzen içine alınmıştır. Böylece bir dakikada 800 litre su elde etme sağlanmıştır. İki havuzlu hamamı vardır.

Suyun, kırk derece sıcaklıkta bulunması, banyolara soğuk su karıştırılmadan girilebilir. Böylece yüksek tansiyonlu hastalar için bu su, içindeki CO2 miktarıyla tam ölçüdedir. Soğutulduğu zaman, içimi sofra suyu olarak hazmı kolaylaştırır. Suda bulunan demir çok yüksektir. İçilmek suretiyle de faydalanılır. Romatizma, cilt, sinir, kadın hastalıkları ve kalp rahatsızlıklarından şikayetçi hastalar bu kaplıcadan çok fayda görürler. Oteli, özel banyoları, lokantası vardır.

AlpikE 23 April 2009 05:16

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Seydişehir Kaplıcası

Bulunduğu yer : konya
Su sıcaklığı :33°C
Seydişehir ilçesine 1,5 km. uzaklıktadır. On yerden çıkan su, değirmen döndürecek kadar boldur. Suda en çok kalsiyum bikarbonat vardır. Aynı zamnada bromürlü olması da suyun değerini artırır.

Romatizmal hastalıklar, çıbanlar ve kaşıntılı yaralar üzerinde olumlu etki yapar.

AlpikE 23 April 2009 05:17

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Dikili Kaplıcası


Bulunduğu yer : İzmir
Su sıcaklığı :42°C
Dikili ilçesine 5 km. uzakta Karadere’dedir. Kaynak birkaç yerden kaynar. Bu bölge sıcak sular bakımından çok zengindir. 1939'da Dikili'de yer sarsıntısında bazı kaynaklar kaybolmuş, yeni kaynaklar oluşmuştur.

İçme olarak ta kullanılır. Üstü kapalı çamur havuzu vardır. Romatizmal hastalıklarda ve kadın hastalıklarında olumlu sonuçlar verir


AlpikE 23 April 2009 05:18

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Çeşme Kaplıcaları


Bulunduğu yer : İzmir
Su sıcaklığı :55°C
Çeşme ilçesine 5, İzmir iline de 90 km. uzaklıktadır. Denize çok yakın geniş bir alandan çıkar. Çeşme şifalı suları, derin volkanik sular grubundandır. Çok tuzludur. Denize girildiği zaman yer yer sıcak su kaynaklarına rastlanılır. Deniz dibinden çıkan suyun yarı belden aşağısı sıcak su, yukarıda kalan suyun ise, soğuk deniz suyu olduğu saptanır.

Çeşme Kaplıcaları, eski dönemlerde “Deniz Ilıcaları” olarak ta biliniyordu. Kaplıca suları, 1883 yılı Ekim ayında, kuvvetli bir deprem sonunda, tamamen kurumuş ve üç gün sonra tekrarlanan bir başka depremle yeniden kaynamıştır. Çeşme Kaplıcaları dünyada eşine zor rastlanan bir doğa ve şifa kaynağıdır.

Çok miktarda kaynaklardan oluşan bir kaplıcadır. Birbirinden uzak 58 adet göz kaynak ve ayrıca denizin dibinde 28 adet kaynak saptanmıştır. Çamur banyoları üstün şifa sağlar. Çamur gölü kül rengindedir, kükürt kokar.

Çamur banyoları üstün şifa kaynağıdır. Banyosu romatizma, karaciğer, böbrek, mesane ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Plajı, denizi, kaplıcayı yer yüzünde, ancak turistik bir yurt köşesi olan Çeşme’de bulabilirsiniz.


AlpikE 23 April 2009 05:19

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Cuma Kaplıcaları


Bulunduğu yer : İzmir
Su sıcaklığı :55°C
Seferhisar ilçesine 15 km. uzaklıktadır. Kovacık Dağı yamaçlarından dere boyunca devam eden bir çatlaktan kaynar. Birkaç kaynak vardır. En önemlileri Uyuz Ilıcası, Gelinboğan ve Ahmetçi Hamamı’dır. Her üç kaynağın da romatizma ve kadın hasatlıklarına etkin şifa niteliği vardır.


AlpikE 23 April 2009 05:20

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Yalova Kaplıcaları


Bulunduğu yer : İstanbul
Su sıcaklığı :63°C
Yalova ilçesine 12 km. uzaklıkta, Gökçedere ile Üvezpınar Köyler’i arasında bir vadidedir.

Yalova kaplıcaları nadide çiçeklerle süslenmiş, geniş ormanlıklar içindeki termal tedavi kurumlarıyla yalnız ülkemizin değil, Avrupa ülkelerinin de övgüyle baktıkları bir şifa merkezidir.

Yalova Kaplıcaları’nın suları yerin merkezine yakın bölümlerden gelmektedir. Bilim adamlarının kaynak çevresinde yaptığı incelemeler, burada eski bir sönmüş volkanın olduğunu kanıtlamıştır.

Yalova kaplıcaları, bir su kent, ve dinlenme yeridir. Sık ve yüksek ağaçların gölgelediği bu vadi, kaplıcalar kadar zümrüt yeşilliği ve seçkin güzelliği ile de, yaz aylarında binlerce insanı kendine çeker.

Kurşunlu ve Valde Hamamları ile açık yüzme havuzu, sıra banyolar, çamur banyoları, hidrtoterapi, fizik tedavi ve çeşitli otellerden oluşur. Asıl tedavi ise Termal Otel’de yapılır. Ayrıca kaplıcanın yakınındaki Gökçedere Köyü’nde pansiyonlar hizmet görür.

Yalova Kaplıcaları’ndan banyo, içme, buhar tedavisi suretiyle yararlanılmaktadır. Yaklaşık yirmi hastalığa iyi geldiği saptanmıştır. Bu hastalıkların başlıcaları romatizmalar, karaciğer, mide, cilt, tansiyon, gut, bağırsak rahatsızlıkları, kadın hastalıkları gibi... Ayrıca Göz Kaynağı’nda yapılan göz banyosu da, göz hastalıklarına iyi gelir.

Yalova’ya İstanbul’dan ulaşmak deniz yoluyla her zaman mümkün ve kolaydır. Modern konaklama tesisleri vardır. Yıl boyunca açıktır.


AlpikE 23 April 2009 05:20

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kös Kaplıcaları


Bulunduğu yer : Bingöl
Su sıcaklığı :40°C
Bingöl’e 17 km. uzaklıkta, Fahran bucağındadır. İçme ve banyo olarak yararlanılır. İyi denecek düzeyde bir oteli, iki genel havuzu, motelleri vardır.

Romatizma, nevralji, kadın ve cilt hastalıkları, dolaşım bozukluklarında şifalıdır. İçildiğinde şeker hastalarına iyi gelir.

AlpikE 23 April 2009 05:21

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kestanebolu Kaplıcaları


Bulunduğu yer : Çanakkale
Su sıcaklığı :73°C
Ezine ilçesine bağlı Kestanebolu Köyü’ne 5 km. uzaklıktadır. Palamut ormanları arasında, bir yamaçta bulunur. Ezine’ye 18 km.’dir. kaplıca yakınlarında bulunan truva antik kenti, Büyük İskender tarafından onarılarak güzelleştirilmiş, Romalılar döneminde de, kaplıcalar üzerine tedavi kurumları yapılmıştır. Yüzlerce yıldan bu yana şifa dağıtan su kaynaklarımızdan biridir. Büyük bir oteli, iki havuzu, özel banyoları, ayrıca motelleri bulunur.

Demir ve kalsiyumlu oluşu nedeniyle, nekahat döneminde vücudu güçlendirmesi ve kemikleri düzene koyması açısından suyu ayrıca özellik taşır. Her türlü romatizmalılar, nevrit, iltahaplı kadın hastalıkları ve solunum yolları rahatsızlıkları için ideal bir kaplıcadır. Yerinin güzelliği ve suyunun şifası övgüye değerdir.

AlpikE 23 April 2009 05:22

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Akkaya İçmesi ve Hamamı


Bulunduğu yer : Çankırı
Su sıcaklığı :20°C
Çerkeş ilçesi, İmamlar Köyü yakınındadır. Dört yerden kaynar. Hamam olarak ta yararlanılır. Üst solunum yollarındaki kronik iltahapların ve hafif romatizmal hastalıkların tedavisinde etkilidir.

AlpikE 23 April 2009 05:22

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kolan Kaplıcası


Bulunduğu yer : Elazığ
Su sıcaklığı :42°C
Karakoçon ilçesi’ne 27 km. uzaklıktadır. Sular, etrafı fundalıkla çevrili birkaç yerden çıkar. Sodyum ve kalsiyum bikarbonatlı sulardandır.

İçimi pek hoştur. Aç karnına içme iyi gelir. Banyosundan romatizma, kadın hastalıklarından şikayetçi hastalar fayda görür. Damar genişletici etkisi vardır.

AlpikE 23 April 2009 05:23

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Karahayıt Kaplıcası


Bulunduğu yer : Denizli
Su sıcaklığı :60°C
Denizli’ye 23 km. uzaklıkta, Karahayıt Köyü’ndedir. Pamukkale’ve uzaklığı 5 km.’dir. Üç kaynaktan çıkar. Bikarbonat ve sülfatı zengin bir sudur.

Romatizma, nevralji ve kadın hastalıklarına etkin şifa sağlar.

AlpikE 23 April 2009 05:23

Cvp: Kaplıcalarımız
 
İnatlı Kaplıcası

Bulunduğu yer : Denizli
Su sıcaklığı :60°C
Sarayköy ilçesine 12 km. uzaklıktadır. Bir kaya içine oyulmuş doğal bir mağaradan kaynar. Çevre halkı bu doğal havuza girer.

Romatizma, solunum yolları ve kadın hasatlıklarına faydalıdıR

AlpikE 23 April 2009 05:24

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Gazlıgöl Kaplıcası

Bulunduğu yer : Afyon
Su sıcaklığı :45°C
Afyon’a 21 km. uzakta, Afyon –Eskişehir demiryolu üzerinde, Hamam Köyü’ndedir. Bu yöre, denizden 1045 metre yüksektedir. Gazlıgöl Kaplıcası’nın çok eski tarihten beri işletildiği saptanmıştır. Gazlıgöl Kaplıcaları’nda halen 4 hamam faaliyettedir. Bunların en eskisi, adından da anlaşılacağı üzere Eskihamam’dır. Roma dönemi görünümlü yapısı vardır. Günde 39 ton su verimi olan bu su, 47 derece sıcaklıktadır. Yüksek radyoaktivitelidir. Çok büyük rağbet görür. Kaplıcanın suyu, 1.30 metre derinliğinde bir havuzda toplanır.

İçme olarak, ağrılı midelere, karaciğer, safrakesesi hastalıklarına ve böbrek taşları düşürülmesine üstün etkileri ile şifa sağlar. Kalbin çalışması ve damar sertliğinin giderilmesinde görülen faydalarının yanı sıra tansiyon düşürücü niteliği ile de ünlüdür.

Yenihamam, 45-46 derece sıcaklıktadır. Hamama gelen sular 30 metre yakında kaynar. Son yıllarda, Afyon Belediyesi’nin biri erkekler, diğeri kadınlar için yaptırdığı modern iki hamam ise, bu suların niteliğindeki yeni kaynaklardan oluşuyor. Bu iki banyo binası da, modern kaplıca tasarımına uygun olarak yapılmıştır. Toplam 225 yataklı Gazlıgöl Kaplıcası, içme olarak kullanıldığı gibi, banyo olarak da her türlü romatizma, nevralji, böbrek ve safrakesesi taşlarının düşürülmesinde, bağırsak spazmlarının tedavisinde etki sağlayan bir şifa hamamıdır.

Gazlıgöl Kaplıcası, fazla miktarda serbest karbonik asit ihtiva eden saf kalevi kaynaklar grubundadır. Bu niteliği nedeniyle, kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde banyo şeklinde kullanılan en ideal su olarak kabul edilir. Avrupa’da Bilin, Vichy (vişi) kaynaklarında daha az serbest asit bulunduğu halde, Gazlıgöl Kaplıcaları’nda bu miktar daha fazla olarak saptanmıştır. Bu niteliği ile Gazlıgöl suları, dünyada rakipsiz ve tektir.

Uzmanlar, Afyonkarahisar Madensuyu ile, komşu olan Gazlıgöl kaplıca sularının nitelik açısından hemen hemen aynı olduğu sonucuna varmışlardır. Ancak, şifa etkisi bakımından sıcak suyu içmenin, daha yararlı olduğunu söylemişlerdir.

Gazlıgöl ‘de, hamamlarda kullanılan suların dışında, sızıntı olarak birçok yerden de sıcak su kaynar. Uyuzpınarı , adı verilen kaynak, bir kaya çatlağından 44 derece sıcaklıkta çıkar. Günlük verimi 30 ton kadardır. Çobanpınarı, Hamamlarla istasyon arasında, kayalardan kaynar. Sıcaklığı 39 derecedir. Günlük verimi 25 ton civarındadır.

AlpikE 23 April 2009 05:25

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Cıskara Madensuyu


Bulunduğu yer : Artvin
Su sıcaklığı :°C
İl merkezine 20 km. uzaklıktadır. Romatizmal hastalıklara iyi gelir.


AlpikE 23 April 2009 05:26

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Çaltı Kaplıcası


Bulunduğu yer : Bilecik
Su sıcaklığı :36°C
Söğüt ilçesine 10 km. uzaklıkta, Çaltı Köyü’ndedir. Bolca kaynayan su, havuzlu bir hamamda toplanır. Suda, en çok sodyum bikarbonat vardır.

Banyosu çıban, deri, romatizma hastalıklarında, içmesi de mide rahatsızlıklarında faydalıdır.

AlpikE 23 April 2009 05:26

Cvp: Kaplıcalarımız
 
Kokarlar Kaplıcası


Bulunduğu yer : Balıkesir
Su sıcaklığı :50°C
Bigadiç ilçesi, Asar Köyü’ndedir. Banyo, koklama, gargara kürleriyle faydalanılır. Romatizma, nevralji ve solunum yolu hastalıklarında yarar sağlar.


Saat: 14:17

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2