Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Yaşanmış Gerçek Aşk Hikayeleri (https://seversintabi.com/yasanmis-gercek-ask-hikayeleri/)
-   -   Yalnız sevmek yetmiyor (https://seversintabi.com/yasanmis-gercek-ask-hikayeleri/2500-yalniz-sevmek-yetmiyor.html)

eLanuR 18 October 2008 21:12

Yalnız sevmek yetmiyor
 
Yalnızca Sevmek Yetmiyor...Söylemek de Gerek..
Pek çok insan o iki sözcüğü duymak ister. Arada sırada duyduklarında ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zamanlama çok iyidir. Connie ile[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gönüllü olarak çalıştığım hastaneye yattığı gün tanıştım. Connie sedyeden yatağına yatırılırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşi Bill yanındaydı. Connie kansere karşı verdiği savaşımın son evresinde olmasına karşın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hâlâ çok neşeli ve canlıydı.

Yatağına yerleştirdik. Kullanacağı tüm eşyaların üzerine adını yazdıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisine başka bir gereksiniminin olup almadığını sordum.

“Evet” dedi. “Lütfen televizyonu nasıl kullanacağımı gösterir misiniz? Pembe dizileri çok severim ve izlediğim dizileri kaçırmak istemiyorum.”

Connie romantik bir kişiydi ve pembe dizilere ve aşk konulu romanlara ve filmlere bayılıyordu. Aramızdaki dostluk ilerledikçe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bana otuziki yıl boyunca kendisine sürekli “Sersem kadın” diyen bir erkekle evli olmanın ne denli can sıkıcı olduğunu dile getirdi.

“Bill’in beni sevdiğini biliyorum ama” dedi. “Bana[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne beni sevdiğini söyledi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne de sevgi sözleri yazılı bir kart gönderdi.”

İçini çekti ve hastanenin bahçesindeki ağaçlara baktı.

“Bana ‘Seni seviyorum’ demesi için neler vermezdim” diye içini çekti. “Ama biliyorum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun doğasına aykırıdır bu.”

Bill ise her gün Connie’yi ziyarete geliyordu. Önceleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Connie televizyondaki pembe dizileri izlerken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o da yatağının ayak ucunda oturuyordu. Daha sonraki günlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Connie daha uzun saatler uyumaya başlayınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] odanın dışındaki koridorda aşağı yukarı yürümeye başladı. Çok geçmeden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Connie artık hiç televizyon izleyemez oldu. Artık uyanık geçirdiği süreler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dakikalarla ölçülür olmuştu. Ben ise zamanımın çoğunu Bill ile geçiriyordum.

Bana marangoz olduğunu ve balık tutmaktan zevk aldığını anlattı. Hiç çocukları olmamış; ama Connie bu amansız hastalığa yakalanana dek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birlikte yaşamın tadını çıkarmışlar ve çok yolculuk etmişler. Bill[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşinin yavaş yavaş ölüme yaklaştığı gerçeği karşısında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] duygularını bir türlü dile getiremiyordu.

Bir gün kafeteryada birlikte kahve içtikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuyu kadınlara ve biz kadınların yaşamlarında romantizme ne denli gereksinim duyduğumuza[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşimizden romantik kartlar ve aşk mektupları almaktan ne denli çok hoşlandığımıza getirdim.

“Connie’ye kendisini sevdiğini söyler misin hiç?” diye sorduğumda (vereceği yanıtı biliyordum)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bana çıldırmışım gibi baktı.

“Söylememe gerek var mı?” dedi. “Kendisini sevdiğimi biliyor!”

Uzandım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] elini tuttum:

“Elbette biliyor” dedim. Elleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir marangozun ellerinin olması gerektiği gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sertti. Tutunacağı tek şey elindeki fincanmış gibi sıkı sıkıya yapışmıştı fincana.

“Ama Bill[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşünsene biraz” dedim. “O[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisini sevdiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunca yılın senin için ne anlama geldiğini kesinlikle bilmek ister.”

Birlikte Connie’nin odasına doğru yürüdük. Bill odaya girdi ve ben başka bir hastayı ziyarete gittim. Daha sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bill’in eşinin yatağının kenarında oturduğunu gördüm. Connie’nin elini tutuyordu.

İki gün sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğle üzeri hastaneye gittim. Bill koridorun duvarına yaslanmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözlerini yere dikmişti. Connie’nin sabah 11:00’de öldüğünü başhemşireden öğrendim.

Bill beni görünce yanıma geldi ve bana sarıldı. Tüm bedeni titriyordu ve gözleri yaş içindeydi. Sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sırtını duvara yasladı ve derin bir soluk aldı.

“Sana bir şey söylemem gerek” dedi. “Ona söyledikten sonra kendimi çok iyi duyumsadım.” Sustu ve burnunu temizledi. “Geçen gün senin bana söylediklerini uzun uzun düşündüm ve bu sabah ona[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisini ne kadar çok sevdiğimi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onunla evli olmaktan ne denli çok mutlu olduğumu söyledim. Öyle güzel gülümsedi ki... Görmeliydin.”

Connie’ye veda etmek için odasına girdim. Başucundaki komodinin üzerinde Bill’in yazmış olduğu bir kart duruyordu. Hani şu bildiğimiz kartlardan biriydi.

Üzerinde “Sevgili eşime... Seni seviyorum” yazılıydı.


Saat: 00:24

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2