Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 29 January 2009, 19:59
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar:
Standart Mercİmek Çorbasi

MALZEMELER:
10 bardak et suyu
1,5 bardak kırmızı mercimek
1 adet
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2 baş
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
1
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarısı
Tuz, kırmızı
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 bardak
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

YAPILIŞI:
1- Mercimek ayıklanır, yıkanır,
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soyulup rendelenir.
2- Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
3- Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilir.
4- Yumurta sarısı ile
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
5- Üzerine kırmızı
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]li yağ gezdirilir.

Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
1) Yumurta sarısı-
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karışımı
2) Yumurta sarısı-
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] suyu karışımı
3) Yumurta sarısı-
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] suyu-un karışımı
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:45


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.