MALZEMELER
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 baş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 baş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.