Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 30 January 2009, 13:13
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Tarhunlu Bostancıkabağı

Tarhunlu Bostancıkabağı

=MALZEMELER=

500 g bostancıkabağı (kabukları soyulup her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra çekirdekleri ayıklanarak ince dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı tarhun
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
6 cl (1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

=HAZIRLANIŞI=

Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup tavayı orta ateşe oturtarak çiçekyağını ısıtın. Isınınca soğanlar ve sarımsakları koyup sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Bostancıkabağı dilimleri tarhun tuz ve karabiberi ekleyip tavayı sapından sarsarak karıştırın. Tavuk (ya da sebze) suyunu ekleyip ateşi iyice kısarak karışımı bostancıkabağı dilimlerini yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (6 - 8 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp tarhunlu bostancıkabağını bir servis tabağına aktararak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:48


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.