#1
|
|||
|
|||
![]()
Bulgurlu Pazı sarması tarifi
için Malzemeler : � 2 demet pazı � 400 gr. dolmalık kıyma � 1 çay bardağı bulgur � 1 çorba kaşığı domates püresi � 2 adet orta boy kuru soğan � 1 tatlı kaşığı nane � Tuz ![]() � 2 çorba kaşığı sıvı yağ � 1 çorba kaşığı margarin Bulgurlu Pazı sarması yemeğinin hazırlanışı: Pazı yapraklarının saplarını kesip yıkadıktan sonra sıcak suya koyup bir kaç dakika bekletin. Dolmanın harcı için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazı yapraklarının kalın damarlı kısımlarını çıkarın. Yaprakların büyük olanlarını ikiye bölün. Her yaprağın içine büyüklüğüne göre 1 veya 2 tatlı kaşığı harç koyup sarın. Dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ![]() ![]() |
![]() |
|
|