#1
|
|||
|
|||
![]()
Yufkalı Piliç
=malzemeler= 350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 patates (kabuğu soyulup ![]() 1 soğan (doğranmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 125 g mantar (yıkanıp ![]() ![]() 1 küçük havuç (kazınıp ![]() ![]() 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı un 1/2 tatlı kaşığı adaçayı 1 küçük kabak (kazınıp ![]() ![]() 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş) Yufka malzemesi: 125 g un 2 çorba kaşığı zeytinyağı V4 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı mısır nişastası 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı =hazırlanışı= Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfak aaagâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip ![]() ![]() Fırınınızı 170°C ısıtın.Tereyağını bir tencerede eritip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarifte ![]() ![]() |
![]() |
|
|