Moğol Barbeküsü
4 kişilik
Malzemeler:
4 kişilik
Malzemeler:
- 4 kişilik çin eriştesi
- susam yağı veya ayçiçek / zeytinyağı
- Yarım kilo dilediğiniz bir et çeşidi: ince ve uzun kesilmiş bonfile tavuk döner şeritleri kuzu but veya mezgit olabilir.
- Dilediğiniz sebzeler doğranmış biçimde: soğan karnabahar fasulye patlıcan mısır brüksel lahanası brokoli pırasa jalapeno biberi taze soğan ıspanak mısır kabak dolamıl biber soya fasulyesi bezelye lahana vb.
- dilediğiniz bir sos: soya sosu barbekü sosu meksika sosu tatlı-ekşi sos vb.
- baharatlar tuz karabiber kimyon sumak yenibahar köftebaharı vb.
- Önce erişteyi kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp suyunu süzün ve bir kaseye alın.
- Wok (çukur) tavanızı veya dökme demirden büyük tavanızı iyice ısıtın.
- Isınınca sebzelerin yapışmasını engellemeye yetecek kadar yağ koyun. (Çok fazla yağ varsa veya tavanız yeterince büyük değilse iyi sonuç alamazsınız buna göre iki seferde pişirmeyi düşünebilirsiniz)
- Sebzeleri ve etleri tavaya atın. Ara sıra karıştırarak hepsini pişirin. (et ve sebzelerde yanmalar olabilir ama tamamen yanmasına izin vermeyin.)
- Pişme işleminin sonuna doğru sebzelerin üzerini hafif kaplayacak kadar sosunuzu ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- Erişte ile karıştırarak servis yapın.